Pandrup

Bo Zinck: – Det var en kollektiv nedsmeltning

Fodbold, Nordic Bet Ligaen
Jammerbugt FC – Helsingør IF: 0-6 (0-2)

0-1 (4.) Callum McCowatt
0-2 (17.) Sebastian Czajkowski
0-3 (50.) Sebastian Czajkowski
0-4 (79.) Tonni Adamsen
0-5 (87.) Peter Christiansen
0-6 (89.) Tonni Adamsen

Inden sæsonen lagde cheftræner Bo Zinck ikke skjul på, at oprykkerne fra Jammerbugt FC ville rende ind i kampe, hvor de slet ikke ramte skiven.
Det skete så lørdag 8. august på hjemmebane mod topholdet Helsingør IF, som skilte oprykkerne ad.

Uacceptabelt
– Det var en kollektiv nedsmeltning. Det er slet ikke acceptabelt. Det er den vildeste kamp i min trænerkarriere med fejl efter fejl og mangler på parathed. Det gør ondt helt ind i hjertet. Spillemæssigt var der absolut intet at tage med fra den kamp, Intet. Det eneste positive er, at jeg lærte noget om hver enkelt spiller, siger Bo Zinck.
Han mener, at alle 16 spillere, der kom på banen i går, var dårlige og spillede langt fra Nordic Bet Liga niveau.
– Selv hvis vi havde spillet i 2. division, ville vi have fået tæsk.
Bo Zinck måtte nemlig konstatere, at med Christian Rye og Sead Gavranovic ude, ligesom David Edvardsson ikke var med, så manglede der så stor en del af holdets hjerte, at det gik galt.
– Man kunne så håbe, at de tilbageværende erfarne danskere ville træde i karakter, eller at de nytilkomne spillere ville det, men ingen af delene skete. Det positive er, at vi fik en stor lærdom om, hvad vi kan og ikke kan, når nogle af stamspillerne er væk, og jeg er blevet meget klogere på resten af turneringen.
Dog hører det med til billedet, at Jammerbugt FC mødte et yderst velspillende tophold, som Bo Zinck også anser som kommende Superligahold.

Aksen på plads
Udover tirsdagens pokalkamp mod B. 1913 så er der nu landskamppause frem til 12. september, hvor HB Køge kommer til Sparekassen Vendsyssel Arena til et meget vigtigt opgør.
Det giver selvfølgelig mulighed for, at holdet bliver spillet bedre sammen, men med 13 nye spillere og muligvis flere på vej, vil det tage lang tid at få opbygget relationerne.
– Det vil tage et halvt til et helt år. Måske længere tid. Nu har vi alle spillere til rådighed, og de nye skal stille og rolig blive vænnet til at være her, vænnet til klubbens kultur og spillestil. Og så skal vi finde vores base og den akse, der skal bære holdet i gennem og hjælpe de øvrige spillere til at få en succesoplevelse. Det vil tage lang tid, men vi vil forsøge at gøre det så hurtigt som muligt, siger Bo Zinck.

Over stregen
Og så gør han opmærksom på, at fratager man den seneste kamp, så har Jammerbugt FC leveret flotte præstationer og kunne måske endda have fortjent flere point end de nuværende 5 efter 7 kampe.
– Men vi har fået point, og vi ligger over nedrykningsstregen. Det er fantastisk. Og heldigvis har vi pokalkampen, så vi hurtigt kan komme ud og jagte en sejr, og så skal vi være klar, når HB Køge kommer på besøg. Det er en meget vigtig kamp for os, understreger Bo Zinck.

Læs om fantastiske oplevelser og events