Brovst

Brovst tilbage i Superligaen

– Du kan ikke sige Brovst uden at sige drømmekage – og speedway.
Og nu skal Brovst tilbage i Superligaen – efter mere end 10 års pause – hvorfor speedwayklubben har oprettet Nordjysk Elite Speedway.
– Vi har ansøgt om at få en plads i ligaen i sæson 2021, og der er en plads ledig, fortæller formand Allan Thomsen.
(opdateret kl. 21.17)

Nyrenoveret anlæg
Nordjysk Elite Speedway havde fredag eftermiddag 19. juni kl. 16.00 inviteret til pressemøde på anlægget på Over Søen 12 ved Brovst, hvor det renoverede anlæg med ny ryttergård og beskyttende hegn rundt om banen i form af airfence var klar til brug.
Og der kom flere nyheder på banen.

Fra venstre Allan Thomsen, Mogens Chr. Gade, Hans Nielsen og Thomas Ramskov. Foto: Vores Jammerbugt

Skal samle Nordjylland
Nordjysk Elite Speedway skal samle ikke alene hele Nordjylland men også Midtjylland, da nærmest speedway-konkurrent er Grindsted ved Billund, 218 kilometer væk.
– Brovst speedway har store traditioner, og det forpligter. Her er blevet trådt i store sko, og der bliver ikke plads til at træde ved siden af. Vi skal samle folk om speedway og igen gøre det til en sport for hele familien samt give børn og  unge muligheden for at udvikle deres talent og ambitioner, sagde Allan Thomsen.
– Det er speedway, spænding, sejr, sammenhold og synergi.

Foto: Vores Jammerbugt

Store som små
Derfor er der også udviklet et sponsorkoncept, hvor alle – store som små – kan være med, og der arbejdes hårdt på at samle sponsorer og give dem noget tilbage, blandt andet i form af VIP-arrangementer.
– Vi skal have et sponsortelt, hvor 500 mennesker kan bespises, sagde Allan Thomsen.
Budgettet for den nye klub er 1,2 mio. kr.

Formanden, Allan Thomsen – og en af talenterne i baggrunden. Foto: Vores Jammerbugt

Den nye holdleder
Som ny holdleder er ansat Thomas Ramskov, der tidligere var holdleder for Silkeborg Speedway Club.
Desuden har han baggrund i Holstebro Speedway Club, hvor han tidligere var assistent for Erik Villadsen, nuværende holdleder for Brovst i 1. division.
– Vi er i gang med en dialog med forskellige kørere. Truppen skal være på plads 31. december, og derefter er der muligheder for at udvide den, sagde Thomas Ramskov.
– Men på grund af Corona bliver der ikke kørt lige nu, så det er gætteri om, hvordan kørerne står over for hinanden lige nu. Men vi har også øjnene på de lokale fantastiske unge kørere. og målsætningen er at komme i top 4 eller bedre, sagde han.
I spil er navne som Mikkel og Jonas Andersen, Tobias Thomsen og Frederik Pedersen.
Erik Villadsen fortsætter som holdleder for Brovst i 1. division, men stiller sin erfaring til rådighed for Thomas Ramskov.

Thomas Ramskov og Erik Villadsen. Foto: Vores Jammerbugt

Støtter også eliten
Jammerbugt Kommune er sammen med Sparekassen Vendsyssels Fond en af de større sponsorer bag, og borgmester Mogens Chr. Gade fortalte, at Jammerbugt Kommune vil være landets bedste fritidskommune, og det sker blandt andet ved at støtte både elite- og breddesport.
– Vi støtter i forvejen eliten i skydning, boksning og skak. Nu gør vi det også i speedway. Derfor går vi i spidsen med et sponsorat på tre år. Her er tale om et gennemarbejdet projekt med en seriøs bestyrelse bag. Det er vigtigt, at der er lokale unge kørere med og, at de får mulighed for at prøve sig af på allerhøjeste niveau, sagde han.

Hans Nielsen foran den nye ryttergård. Foto: Vores Jammerbugt

Landstræner kigger med
Desuden nævnte borgmesteren at det var naturligt at bygge videre på de stolte traditioner, der er for speedway i Brovst med blandt andre Danmarks mest vindende speedwaykører, Hans Nielsen, som også var til stede.
Dog har landstræneren ikke en rolle i opbygningen af Nordjysk Elite Speedway.
– Men jeg følger med på sidelinjen og har en stor interesse i, at det går godt. DNA´et for Brovst er speedway, og her er et helt nyt og flot anlæg, et af landets bedste, sagde Hans Nielsen, inden kørerne på banen gav prøver på deres evner.

Storhedstiden:

  • 1991: Guld i Superligaen.
  • 1998: Guld.
  • 1999: Sølv.
  • 2000: Guld.
  • 2001: Bronze.

Og nr. 3 i 2009 (opdateret kl. 21.53).

Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events