Blokhus

Bypark undervejs i Moseby

Nyt projekt på gammelt stadion

På et areal på Svanemosevej 2D, der tidligere blev anvendt som stadion i Moseby, er der en bypark undervejs, og lokale foreninger er efterhånden klar til igangsætning.

Det gamle stadion har stået ubenyttet hen i flere år, og nu har nye kræfter pustet liv i drømmen om et bynært område til glæde og gavn for alle.

Det er Jetsmark Lokalråd, der står bag projektet i samarbejde med bestyrelsen for Moseby Gl. Anlæg. Jetsmark Lokalråd, der har ca. 6 år på bagen, er en paraplyorganisation for borgerforeningerne og med bindeled til landdistriktsrådet.

De har også været primus motor i andre lokale projekter herunder bl.a. legeplads i Pandrup Anlæg, Mosehytten og skaterbane ved den nye skole i Jetsmark.

Stor lokal opbakning

I 2020 blev der etableret en bålhytte og madpakkehus på Rødhusvejen, men så var det blevet drøftet lokalt, at det også kunne være en god idé at bruge det gamle stadion til noget.

Der blev indkaldt til fællesmøde, og der mødte 70 mennesker op til første møde.

-Det var jo helt vildt med sådan en kæmpe opbakning, siger Hanne Jørgensen, der er medlem af landdistriktsrådet, bosat i Moseby og en del af Jetsmark Lokalråd.

Det skabte grobund for at arbejde videre med idéen.

I byparken skal der etableres frugttræer, vilde blomster, grusbelagte stier og grønsagsbede f.eks. med ærter, gulerødder og jordbær, hvor der kan plukkes buketter og børnene kan være med til at så og høste. En indhegnet hundelegeplads, vandposter, belysning, boldbane, krolf og et overdækket tehus med borde- og bænke er også nogle af de elementer, projektet indeholder.

Søgt fonde

Der er blevet lavet skitser og søgt penge hjem via forskellige fonde. Plan og proces er klar, og økonomien lander på 410.000 kr.

Foreningerne er lykkedes med at få doneret penge fra Friluftsrådet, Norlys, Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Sparekassen Danmark Hvetbo Fonden og Lions Club. Derudover har Moseby Vandværk sponsoreret to vandposter, og lokalrådet skal selv bidrage med 30.000 kr. og frivillige kræfter.

-Lige pt mangler vi kun 10.000 kr., men det regner vi med at få på plads, siger Hanne Jørgensen.

For at gå i gang mangler der også de endelige tilladelser, men vi håber på at vi kommer i gang indenfor den nærmeste fremtid.

Læs om fantastiske oplevelser og events