Nyheder
imported

Der er en stor tro på fremtiden i Blokhus og Hune

Tilstrømning af tilflyttere, sommerhuskøbere og turister som aldrig før

Tekst: Presse – Foto: Poul Nymark
 

Det virker ikke indlysende i en tid, hvor ord som restriktioner og nedlukning ofte bliver brugt, men der har aldrig tidligere været så stor en udvikling og fremdrift på én gang i Blokhus og Hune som nu.
Der er enorm interesse for sommerhusmarkedet, der bliver bygget helårshuse som aldrig før – mens forretningslivet og oplevelsesindustrien løfter kvaliteten gang på gang.
– Vi har svært ved at få armene ned over den fantastiske udvikling, der er i området.
Vi kan se, at der bygges, renoveres og forandres løs på trods af, at vi er i de stille vintermåneder. Der er fuld knald på, og du kan næsten ikke bevæge dig 10 meter, før du møder håndværkere, der er i gang det ene, det andet eller det tredje sted, siger John Andersen, indehaver af Skulpturparken, på vegne af Samrådet for Destination Blokhus.

Det buldrer fremad
Campingpladserne har succes, og samtidig er der med hotel-planer et ønske om at skabe flere forskellige overnatningsmuligheder.
Turistsæsonen er forlænget, så langt de fleste forretninger holder åbent hele året, og der kommer flere nye butikker.
Mens de fleste forretninger var tvunget til at holde lukket eller udelukkende tilbyde take-away, så benyttede de sig af muligheden for at renovere og udvide deres butikker, så de står snor lige og indbydende, når der bliver åbnet op for en normal hverdag.
Desuden buldrer det fremad på sommerhusmarkedet. Både med køb, salg og byggerier. Det bekræfter Preben Jonstrup, XL Byg i Hune
– Vi giver rigtig mange tilbud til både private og håndværkere. Du kan jo bare køre en tur i området, så kan de se hvor meget der sker. Det er en fornøjelse, siger han.

Skyldes flere ting
Der er flere årsager til den massive udvikling, mener John Andersen.
– Der er en stor tro på fremtiden, og man tør sætte nye ting i gang, fordi der er en stor tilstrømning af tilflyttere, sommerhuskøbere og turister.
– Det skyldes ikke blot en enkelt person eller en enkelt ting, men en stor tro på fremtiden og på et område, hvor folk elsker at komme igen og igen, siger han.
Desuden er en stærk erhvervsforening kombineret med flere aktørers villighed til at investere en stor medvirkende årsag til fremgangen.
– Og så er sæsonen blevet udvidet til at være nærmest helårsturisme. Det er skøjtebanen på Torvet i Blokhus et godt eksempel på, påpeger Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Aktiviteter året rundt
Her har en målrettet indsats gennem flere år samt et godt samarbejde med kommunen stor betydning.
– Det har været muligt at planlægge flere år frem i tiden, fordi vi har fået et flerårigt tilskud fra kommunen. Sammen med den store opbakning til erhvervet har det betydet, at vi i november har kunnet planlægge et event-årshjul samt en markedsføringsplan for det efterfølgende år. Og det har været med til at generere en masse mennesker til området. Turister og gæster har været klar over hvad der sker hvornår på året, siger Berit Bøjstrup.

Eksempler på udvikling:

  • Opførelse af 26 eje- og almene 20 lejeboliger i Vesterhavsparken, hvor der sammen med Stenmarksvej samlet er plads til 110 boliger
  • Plan med hotel med op til 100 værelser ved Skulpturparken samt 41 lejligheder
  • Opførelse af Bækgården med erhvervslokaler og 8 lejligheder overfor Strandhotellet
  • 11 almene rækkehuse til udleje på Klitheden Nord
  • 8 nye boliger bag Lanternen
  • Renovering eller udvidelse af mindst 10 forretninger og spisesteder i Hune og Blokhus
  • Desuden er flere lokalplaner med nye projekter enten i høring eller under udarbejdelse

 

Læs om fantastiske oplevelser og events