Pandrup

Frank Heidelbach

Manden bag Nordjyllands største Kræmmerland

Hører du til dem, der elsker at opleve en vaskeægte markedsstemning, så aflæg en visit på adressen Bransagervej 10 i Pandrup Erhvervspark. Møder du en høj mand med briller og blød hat og hej – mit navn er Frank, så er du sikker på at være landet det rigtige sted. Det er nemlig Frank – manden bag Kræmmerland, der med sine 3000 m2 indendørs kræmmermarked er Nordjyllands største. Her er det et rent eldorado at gå på opdagelse. Den store markedshal rummer stort set alt tænkeligt lige fra slik og oste til møbler, husgeråd, pyntegenstande , figurer af diverse berømte ikoner og meget, meget mere.

Handel hans store passion og interesse

Frank åbnede Kræmmerland i Pandrup for otte år siden, og det har under Franks ledelse været igennem en rivende udvikling  med flere udvidelser af både varesortimentet og markedsarealet. Netop satsningen på genbrug har været en kæmpe succes. Det er et fænomen, der er oppe i tiden, hvor der jo er stærk fokus på bæredygtighed og et ressourceforbrug, der tager hensyn til miljø og klima. Uanset hvad du er på jagt efter, kan du med stor sandsynlighed finde det i det kæmpestore indendørs loppemarked med over 250 privat udlejede stadepladser. Kræmmerland tilbyder også en webshop, hvilket ligger lige til højrebenet, da Frank oprindeligt er uddannet inden for it-branchen. Handel er imidlertid hans store passion og interesse. Der har altid rullet handelsblod i hans årer. – Genbrugseventyret begyndte som sagt for otte år siden, hvor Frank og hans kone besøgte en genbrugsbutik i Aars. Her fik han øje på en blød hat – tog den på, og da hans bedre halvdel sagde, at den klædte ham godt, har den selvsamme bløde hat lige siden været en væsentlig del af Franks image. Fra det øjeblik, hatten blev placeret på Franks hoved, blev han kræmmer. Og det har han aldrig fortrudt. Som han selv udtrykker det: -Jeg har aldrig arbejdet så meget som nu, jeg har aldrig tjent så lidt, og jeg har aldrig i mit liv været så glad.

Frank er på hat med alle

Den personlige gevinst har været enorm, understreger den nu 54 årige kræmmer, der i øvrigt har kendt sin kone i 23 år og været lovformeligt gift med hende de seneste 5 år, ligesom parrets tre piger er en del af familien. Børnebørn har jeg endnu til gode, siger Frank, men det er dejligt at have noget at glæde sig til, tilføjer han med at underfundigt kræmmersmil. Frank har altid handlet på den ene eller den anden måde. I sine helt unge dage arrangerede han således home-parties inden for kosmetik og rengøring. Forespurgt om han har nogle fritidsinteresser eller en hobby, svarer han prompte: Absolut ikke! At handle er alfa og omega for Frank. Handel fascinerer mig, fortæller Frank – handel er faktisk i sig selv sjovt og spændende. Derfor er han med driften af Kræmmerland landet det helt rigtige sted i livet og erhvervslivet, og den glæde ved arbejdet, giver han videre til Kræmmerlands kunder og besøgende i form af en udstrakt kundeservice. Frank er på hat med alle, og der er altid kaffe på kanden og tid til en snak i Kræmmerland.

 

Holder af store vidder og åbent landskab

Privat bor Frank og ægtefællen vest for Pandrup. Han er nemlig ikke storbymenneske. Derimod holder han meget af store vidder og åbent landskab omkring sig, og det opfylder boligen, der jo så også ligger betydeligt tættere på Kræmmerland end det hus i Rebild Bakker, han netop har solgt. Det tog blot fire dage, så liggetiden har været ultrakort. Hvor Frank er involveret, handles der nemlig livligt og hurtigt (!). Det gælder også i Kræmmerland, hvor der i dag er beskæftiget fem personer ud over Frank selv. Og der er nye planer på tegnebrættet. Frank elsker at starte projekter og se dem vokse og gro. Lige nu sysler han med at starte et online auktionshus med adresse på matriklen på Bransagervej 10.

Jenne gue sager

Overskriften for Franks virke, hvad enten der er tale om Kræmmerland eller om et kommende online auktionshus er ”JGS”.

Det er kræmmersprog står for ”Jenne Gue Sager!”, som betyder ene gode sager.

Og vi lader Frank få det sidste ord: 
-Kræmmerland er det tætteste, du kommer på oplevelsen af at slentre rundt på et marked, hvad enten det handler om at sælge dine ting, eller du bare er ude efter et rigtigt godt loppefund.
Lad ungerne få en tur i et vippedyr, mens du selv nyder en kop friskbrygget kaffe.  Vi ses på Kræmmerland.

Læs om fantastiske oplevelser og events