Tæt på

Kathrine Elmer 

 | FOTO: Presse
Den kendte pilot og psykolog med base i Blokhus Pandrup og Brovst

 

Kathrine Elmer har i sin 47-årige levetid nået mere, end de fleste oplever gennem et langt liv. Hun har således mange kompetencer og en uddannelsesmæssig baggrund, der kan tage pusten fra de fleste. Hun er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet og har bygget en autorisationsuddannelse oven på. Hertil kommer en uddannelse som pilot samt en såkaldt EMBA-uddannelse, der er en direktøruddannelse, der giver kompetencer i, hvordan man træffer strategiske valg, hvordan man praktiserer god ledelse, læser regnskaber m.v.

Pilot på ruteflyvninger gennem 21 år

Den solide og vidt forgrenede uddannelsesmæssige baggrund har givet Kathrine Elmer et særdeles aktivt og spændende arbejdsliv. Således har hun i 21 år været pilot først og fremmest inden for ruteflyvning – herunder har hun været pilot på langdistancefly med plads til 400 passagerer, som er en af de største rutemaskiner, man kan finde på markedet. De mange flyvninger som erhvervspilot  har ført hende rundt i hele verden, og da langdistanceflyvningerne har krævet hvilepauser mellem flyvningerne, har Kathrine Elmer haft rige muligheder for at lære de mange destinationer rundt omkring på kloden nærmere at kende. – Og selv om hun ikke er på vingerne længere, så er hun meget bevidst om at holde kompetencerne ved lige i form af at gå i simulator samt løbende gennemgå helbredsundersøgelser, så hun altid er klar til at sætte sig i cockpittet igen.

Har testet astronaut Andreas Mogensens mentale styrke

Mest kendt er Kathrine Elmer nok for sin optræden i TV-programmer med den nu verdenskendte rumfarer Andreas Mogensen. Hun var nemlig tilknyttet som psykologisk ekspert i bl.a. programserien Høgh og Astronauten – min krop til grænsen, hvor hun stod for at lave alt det mentale i form af psykologtests og viden om den menneskelige psyke. Hun beskriver Andreas Mogensen som en meget afdæmpet sympatisk og rolig person. Han har været ude i rummet to gange – først en kort tur og senest en ekspedition på et halvt år. Kathrine Elmer har på DR fortalt om, hvad der ligger bag, når der foretages en astronautudvælgelse. I den forbindelse har hun været i tæt kontakt med rumfartsorganisationen NASA, ligesom hun fortæller, at rumekspeditioner og Sirius har mange fællestræk, når det gælder, hvilke krav der stilles til personens psyke for at gennemføre så ekstreme forløb.

Psykologpraksis i Brovst – og unikt telefonprodukt udvikles fra laboratorie i Pandrup

I dag driver Kathrine Elmer en fuldtids psykologpraksis i Brovst med ca. 30 ugentlige klienter. Og ikke nok med det – hun har også deltaget i programmet Løvens Hule sæson 9, hvor hun fik solgt idéen om et intelligent mobilcover, der bl.a. kan spotte narko i drinks. I den forbindelse har hun startet forretning i Pandrup. Her han hun bygget et laboratorie op og søger p.t. personale. Produktionsdelen er dansk-kinesisk, men alt indmad til telefonerne bliver lavet i Danmark, understreger Kathrine Elmer. – Og så må vi da ikke glemme at fortælle, at den aktive og energiske pilot, psykolog og erhvervskvinde også udfører rekrutteringsarbejde for en række danske virksomheder.

Verdensborger og vendelbo

Efter at have været flyvende i 21 år har Kathrine Elmer lige nu fundet sin base i Blokhus, hvor hun har købet og renoveret villaen Bålhøj fra kælder til kvist. Huset er bygget i 1940’erne og er med indbygget respekt for de originale værdier nu bragt op til nutidig standard. I dette smukke hus med en smagfuld indretning bor Kathrine Elmer med sin 3 årige søn Christian. Forældrene har hun få hundrede meter borte, så der er altid hjælp at hente til børnepasning og meget andet. Den travle og engagerede Kathrine Elmer har imidlertid også overskud til i sin fritid at gå med sønnen til tumlingefodbold i Jetsmark Idrætscenter, hvor den endvidere står på svømning og gymnastik, ligesom løbeture i den smukke natur ved Blokhus-Hune også er en del af fritidsaktiviteterne.

Og så har Kathrine Elmer i øvrigt lige købt en autocamper. Efter at have oplevet det meste af verden har hun besluttet, at tiden er kommet til udflugter i nærområdet og i Danmark i det hele taget, som sammen med sønnen og forældrene kan give rigtig gode fælles oplevelser. De konkrete planer for sommeren er dog endnu ikke fastlagt, siger hun – og hvem ved: Måske bliver det også til en smuttur til Lendum i det nordlige Vendsyssel, hvor verdensborgeren Kathrine Elmer er født og opvokset. Hos hende går verdensborgeren og vendelboen således op i en højere enhed.

Et afsluttende kig fra altanen ud over Blokhus by og Vesterhavet vidner om, at verden er stor – også set fra en altan i en nordjyske badeby…

Læs om fantastiske oplevelser og events