Aabybro

Kommunen må ikke teste på privatskoler

OPDATERET 12. februar kl. 10.45:
NU må privatskolerne alligevel få kommunal hjælp.
Klik her:

Nu må privatskoler alligevel få hjælp til lyntest – VoresJammerbugt

Jammerbugt Kommune er i dag torsdag 11. februar klar til at tilbyde de ansatte på kommunens skoler de to ugentlige test for Covid-19 i forbindelse med, at 0.-4 klasserne atter er begyndt i skole.
Falck har nemlig i begyndelse af ugen uddannet 5 af kommunens sundhedsplejersker til at udføre opgaven, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade.
(Foto: Region Nordjylland)

Nej til privatskoler
Jammerbugt havde egentlig også tænkt sig at tilbyde test af personale på privatskoler og dagpleje, men det må den ikke af juridiske og lovgivningsmæssige årsager, siger Kommunernes Landsforening.
– Vi vil egentlig bare prøve at gøre det så godt som muligt, men der bliver stukket en kæp i hjulet for os, siger Mogens Chr. Gade.
– Men vi kan håbe, at vi snart får lov til det. Som regel får sund fornuft lov til at råde til sidst.

Der mangler kapacitet
Desuden er Falck fra på mandag atter klar til at gennemføre de to ugentlige test på kommunens plejecentre, og det er også meningen, at der skal tilbydes test til ansatte i vuggestuer og børnehaver.
– Men vi har slet ikke fået tilstrækkeligt med testkapacitet tildelt fra regionen og dens private udbyder. Vi har kun fået en testkapacitet, der rækker så godt og vel til plejecentrene. Vi kan så håbe, at der er kapacitet til at få lidt ud i pasningen også, siger Mogens Chr. Gade.

Vil lægge pres på
Problemerne bliver taget med på mødet i kommunens beredskabsgruppe fredag morgen 12. februar.
– På mødet vil vi i gruppen sende det budskab til Region Nordjylland, at vi både mangler testkapacitet og fleksibilitet. Vi vil selvfølgelig lægge alt det pres på, som vi kan, siger Mogens Chr. Gade.

Læs om fantastiske oplevelser og events