Brovst

Liv i den gamle Herregård Bratskov

Den stemningsfulde, gamle herregård Bratskov i Brovst vil igen i år blive vækket til live, når omkring 65 lokale ildsjæle fra Brovst og omegn kommer udklædt i historiske dragter og fremviser gamle håndværk og traditioner præcis som i ”de gode gamle dage”.

Udendørs
Levendegørelse af Herregården Bratskov kan opleves i ugerne 27-31, altså fra 8. juli til 5. august. Det foregår torsdag kl. 10-13.
– I år vil alle aktiviteter foregå udendørs grundet corona-restriktioner. Men vi er sikre på, det nok skal blive rigtig hyggeligt alligevel, fortæller Leo Pedersen, tovholder på Levendegørelsen.
– Vi sørger for at der står sprit og håber folk vil være med til at holde afstand og så tjekker vi op med Coronapas, men det er jo også ved at være almindelig dagligdag for os, fortsætter han.


Det gamle håndværk
Man kan blandt andet opleve smeden ved essen i den gamle smedje, rebslageren, der laver reb i metervis. Børstenbinderen som laver de fineste børster, koste samt vodbinderen og snedkeren, som begge er gode for en røverhistorie.
Skolestuen flytter også ud i år.
Her kan man prøve at skrive med griffel på tavler. Herudover kan man møde slotsfruen og slotsherren, som går rundt på gårdspladsen og i den frodige slotshave. Ligesom de flittige håndarbejdere, som nørkler med datidens værker, i år er under pavilloner.
Her kan du også holde et skarpt øje med om kortspillerne og bridgespillerne ikke snyder i spil.

Ponyture i parken
Der bliver også i år mulighed for rideture på ponyer i slotsparken. Nyd også en god op kaffe eller en vand og et stykke ”Drømmekage fra Brovst” i caféen krydret med spillemandsmusik og sang i gården.
Prøv også en tur i Brovst Handelsforenings lille tog, der tager de besøgende med på tur rundt i byen.
– Vi får også i år besøg af de gamle veteranbiler fra bl.a. Vodskov Veteranbil Club. Det er utroligt så velholdte og nypolerede, de gamle biler er. I lighed med tidligere år vil der være råvaremarked i alléen op til Bratskov, hvor der blandt andet kan købes småkager, jordbær, honning, gin, vin, blomster, is, brændte mandler og meget mere. Ud over alt det man kan opleve, så er der bag det, også et hold af frivillige hjælpere fra Brovst Billardklub, som sørger for at rammerne spiller samtlige 5 torsdage og det er vi rigtig stolte af, fortæller eventkoordinator Jette Haugaard Grønhøj fra VisitJammerbugt.

Læs om fantastiske oplevelser og events