Nyheder
imported

Nyhed: Skovbrynet slår dørene op

Der bliver snart liv i den gamle plejehjemsbygning midt i Hune. Svend Mousten Hansen og hustru, Lis Falkenberg Hansen har netop købt bygningen og etablerer nu seniorbofællesskabet Skovbrynet.

Tekst og foto: Lotte Kande

Allerede i slutningen af 2016 kunne Blokhus avis fortælle, at Svend Mousten havde købt det gamle Hune Plejecenter.  Men inden slutsedlen kunne underskrives, skulle en god del bureaukrati falde på plads. Da salget overfører en offentlig ejendom med almene boliger til privat regi, skal Ministeriet for Udlændinge, Integration og Bolig godkende salget og Landsbyggefonden godkende handelen. Det er netop faldet på plads, ligesom Jammerbugt Kommune og ejeren Nørresundby Boligselskab har givet grønt lys. Dermed Kan ægteparret Svend Mousten Hansen og Lis Falkenberg Hansen fra Hune nu kalde sig ejere af Skovbrynet.

Det har været en lang proces fortæller Svend Mousten Hansen. Men han er tilfreds med den løsning der nu er faldet på plads. – Jeg så en række muligheder i bygningen. Området har fortjent at bygningerne kunne blive anvendt til noget fornuftigt i form af seniorboliger, hvilket jeg ser som den næstbedste løsning i forhold til et plejehjem, fortæller han.

12.500.010 kr.

Svend Mousten Hansen bød Jammerbugt Kommune 12.500.010 kr. – Mit bud var det eneste, og så har vi grint lidt af 10 kronen. Det var jo ikke utænkeligt, at nogle havde budt 12,5 mio. lige ud, smiler han. Betingelsen for købet er, at der ikke må opføres et nyt plejehjem. – Men jeg kan opføre alt fra hotel til detail, siger han. Han har dog valgt at stedet skal indeholde Skovbrynet, et moderne seniorfællesskab til rådighed for +55, med fokus på et aktivt fællesskab.

18 boliger

Skovbrynet opføres med de eksisterende 18 boliger på hver 48 kvadratmeter, dog med enkelte opgraderinger af tekøkkenerne i form af kogeplader og kombiovne. Lejlighederne består af tre rum; en stue med køkken, et soveværelse og et stort badeværelse. De har hver sin el-, vand- og varmemåler, hvilket gør projektet lige til at gå til, siger Svend. Derudover er der en hyggelig altan/terrasse tilknyttet. Vaskefaciliteter findes i den store kælder, hvor der også er mulighed for at indrette for eksempel aktivitetsrum og motionscenter. Endvidere forefindes der to store møblerede fællesrum. Ét på hver etage, som kan give nogle unikke fælles faciliteter for beboerne. Lars Tømmerby er netop ansat i stillingen som ejendomsadministrator og Lis Falkenberg Hansen vil fungere som selskabsadministrator.  – Jeg har uddelegeret dette ansvar for at sikre mig de bedste betingelser for udlejning og stedet, forklarer han.  

Vi passer på hinanden

– I stedet for at seniorerne sidder alene i hver deres bolig rundt om i området, kan de på Skovbrynet være under fælles tag. Der er mulighed for et socialt netværk med fælles værdier i en tryg og omsorgsfuld seniortilværelse, sådan siger Svend da vi spørger ind til Skovbrynets vision. – Her må vi godt bekymre os om hinanden, siger han med et smil.  Der er plads til rummelighed, mangfoldighed, aktiviteter og socialt samvær. –Det er det, der skaber grundlag for et godt liv i alderdommen, siger den nye boligejer, som dog ikke, lige nu, selv har planer om at flytte ind på stedet. –Men der er ingen tvivl om, at rammerne her med fokus på tryghed og nærhed til andre mennesker går lige i hjertet af mig. –Og det er heller ikke nogen hemmelighed, at Skovbrynet er købt med hjertet. På Skovbrynet skal der skabes liv, det skal være sjovere at blive gammel og i ”den tredje alder” er der stadig mulighed for at gøre nye erfaringer og få nye oplevelser, afslutter han.

Åbent hus 

Alle interesserede er velkomne til at tage et nærmere kig på Skovbrynet de næstkommende søndage, mens der er Hune Marked. Her vil man i tidsrummet 11-13 (når banneret er oppe) kunne se en møbleret lejlighed og samtidig få en snak med ejendomsadministratoren om stedet. Der er også mulighed for at indlevere ansøgningsskema, hvis man ønsker at komme i betragtning til en lejlighed på Skovbrynet. 

Læs om fantastiske oplevelser og events