Nyheder
imported

Nyt kort med gode forbindelser

Nu bliver det meget lettere at være aktiv mellem Blokhus og Hvorup Klit

Fra syd og nord til øst og vest. Nyt kort viser alle forbindelserne mellem de mange skønne naturstier i området. Om du færdes til fods, på cykel eller til hest, så er de bedste ruter til din tur markeret.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

-Kortmateriale over de rekreative muligheder er et udtalt ønske fra borgere og turister og kan være en gevinst for vores byer og for turismeerhvervet, fortæller chef for Vækst Jammerbugt Anders Daugberg Stryhn.

Initiativ til stier blev taget i 1970’erne

I dag rummer det fantastiske naturområde mellem Blokhus og Løkken et vidtforgrenet stisystem. Det opstod tilbage i 1970’erne på initiativ af en lokal sommerhusejer ved navn Kock i Fårup Klit. Han nød at gå til stranden ad de naturligt trådte stier i klitten men måtte ofte diskutere med grundejere, som ikke ville have færdsel på deres grund. Kock kontaktede derfor kommunens Tekniske Forvaltning og foreslog, at der blev lavet nogle stier til stranden, så man vidste, hvor man måtte gå. Daværende kommunaldirektør Jens Pedersen syntes det var en god ide, men dengang havde man ingen kort over området og besad slet ikke den teknik, der er tilgængelig i dag.

Men dengang som nu fandtes der ildsjæle, som gerne ville gøre en indsats for deres lokalområde. Kock arbejdede hos Jysk Telefon, der havde noget kortmateriale og en kopimaskine. Kock og en kollega brugte meget tid på at gennemgå stierne og på at lave kortmateriale. Dengang eksisterede der ikke regler om offentlighedens adgang, så stierne skulle sikres ved aftaler. Kommunen holdt møder med lodsejerne og måtte nogle steder ekspropriere for at sikre den offentlige adgang.

Sti 100

Arbejdet tog nogle år og resultatet blev de mange kyststier, der giver adgang fra sommerhusområdet til stranden. Senere kom sti 100 til, der binder de mange kyststier sammen. Jammerbugt Kommune vedligeholder stadig stierne, der er et stort aktiv for området.

Nu har området fået sit eget kort, som forhåbentlig vil inspirere endnu flere til at udforske det.

-Området rummer så mange muligheder for at være aktiv i naturen. Det nye kort åbner for adgangen til alle disse muligheder for såvel lokale som turister, siger Anne Mette Finnerup, landdistriktskonsulent i Jammerbugt Kommune og projektleder for kortet.

På turistbureauet Visitjammerbugten i Blokhus kan de nye kort købes  for kr.  5,- kroner, der går til at dække trykkeomkostningerne eller downloades ganske gratis fra www.visitjammerbugten.dk direkte til smartphonen.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events