Pandrup

Sensationen er i hus – Jammerbugt FC i 1. division


Fodbold 2. division, gruppe 1
Jammerbugt FC – Brabrand IF: 0-0

Cheftræner Bo Zinck og trænerstaben fik den obligatoriske lufttur og blev badet i den champagne, som spillerne også rundhåndet delte ud over hinanden, mens jublen og krammerne ingen ende ville tage – alt sammen klappet og jublet på vej af det begejstrede publikum på det udsolgte Sparekassen Vendsyssel Arena.

Historisk aften
Med det ene point fredag aften 28, maj over Brabrand IF blev det en historisk aften for Jammerbugt FC. Oprykningen og 1. pladsen er i hus.
Klubben er nu for 2. gang i sin historie at finde i landets næstbedste række, Nordic Bet Ligaen (første gang var som Blokhus FC i 2011).
– Det er ubeskriveligt. Jeg er så p…. stolt. Jeg er så rørt. Det er min hjerteklub. Det er helt vildt det her. Det er så fedt.
En tydeligvis meget berørt Bo Zinck lod følelserne få frit løb sammen med spillerne efter, at oprykningen var i hus.
– Det var en dårlig kamp, hvor 12 sekunder føltes som 12 minutter. Jeg er så stolt over det her. Vi har været det bedste hold i rækken på så mange parametre.
– Nu skal vi have fest i aften, i nat og i morgen. Det er så fortjent og flot af spillerne.

Nervøs start
Kampens betydning prægede Jammerbugt FCs start på kampen. Gæsterne kom fra start ud med et hårdt pres og stod kompakt på banen og forhindrede Jammerbugt FC i at få et opspil i gang.
Alligevel havde Jammerbugt FC langt de fleste afslutninger, og Brabrand IF pressede kun en enkelt gang Marcus B. Sørensen ud i en redning.
Efter 16 minutter kombinerede Glenn Rask og Sead Gavranovic godt i højre side, men det flade indlæg fra Glenn Rask blev afvist. Fire minutter senere gled Bardhec Bytyqi godt i gennem i venstre side, men Lasse Storvangs afslutning røg over mål.
Angrebene var dog et tegn på, at Jammerbugt FC havde fået fat på opgøret efter 20 minutters spil.
Den største chance til Jammerbugt FC inden pausen kom i 44. minut.
Sead Gavranovic tog endnu en gang et godt frispark, som Nikolaj Lyngø fik træf på i sit løb mod den forreste stolpe, men hovedstødet røg forbi mål.

Sidste kamp
Brabrand IF åbnede 2. halvleg med en stor chance, som Magnus B. Sørensen tog sig af, og efter 60 minutter foretog Jammerbugt FC en dobbeltudskiftning, hvor Viktor Ahlmann havde spillet sine sidste minutter for Jammerbugt FC og gik ud sammen med Lasse Storvang.
Ind kom Morten U. Thomsen og Max Møller, der var klar igen efter skader.
Jammerbugt FC skruede tempoet i vejret og kombinationerne flød ok, men uden muligheder udover en afslutning fra Sead Gavranovic.
Men de manglende mål betød intet, da dommerne fløjtede af, så champagnepropperne kunne springe.

Bedste hold
Og Jammerbugt FC kan hive en masse fakta frem, der klart retfærdiggør den flotte placering som nummer 1:

  • Flest sejre i rækken med 17 ud af 25 mulige
  • Færrest nederlag, blot 2 i de hidtidige 25 kampe
  • Flest scorede mål med 50 i 25 kampe
  • Næstbedste defensiv med blot 23 scoringer i mod, sammen med VSK. Thisted er på 22.
  • Nu 10 kampe i træk uden nederlag

Læs om fantastiske oplevelser og events