Nyheder
imported

Solrige Sommerfornemmelser i foråret

Nordsøen Oceanarium har tema om stranden, og alt det man finder der; sten, skaller, rav, fiskeben, fossiler og meget mere.

Hirtshals:

30-års jubilæum i Nordsøen Oceanarium

Tekst: Louise Kande – Foto: Nordsøen Oceranarium

Den 31. maj er der 30-års jubilæum på Nordsøen Oceanarium, hvor der vil være mange ekstra aktiviteter, og derudover kan de besøgende i Nordsøen Oceanarium godt begynde at glæde sig. Vejret tillader snart at udforske stranden, og i den forbindelse holder Nordsøen forårs-tema frem til 9. juni. Stranden er et udflugtsmål for mange mennesker, men hvad er det for nogle skøre genstande der ligger der? Hvor de kommer fra? Og hvordan er de havnet på de danske strande? På en ganske almindelig gåtur på stranden, kan man finde alt fra forstenede havdyr, ledeblokke, og selvfølgelig Nordsøens guld, ravet.  

– Rav er jo forstenet harpiks som er mange millioner år gammelt, og ravet fra Nordsøen er ganske unikt, smukt og forskelligartet. Vi giver vores gæster en masse gode råd i deres jagt på guldet, så de er bedre rustet i, hvor man skal lede, og hvornår man kan være heldig at finde store stykker, fortæller formidlingschef og raventusiast Simon Madsen.

Der er tale om et strandtema, hvor forskellige læringsformer er i centrum. Aktiviteterne i Kr. Himmelfarts ferien varierer og kombinerer fortællinger således, at der er oplevelser og læring til børn såvel som voksne. Man får mulighed for at få fingrene i både sand, vand, rav, krabber og andre strandfund.

Nordsøen har i perioden også en fossiludstilling, hvor de viser forstenede havdyr mm. Her kan de besøgende se små fossil og rav i lupper, lære hvor de forskellige stenarter stammer fra.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events