Nyheder
imported

Stor succes med den første Grøn Lørdag i Aabybro

Der kom mange forespørgsler til Aabybro Fjernvarme.

Tekst og foto: Martin Frandsen

Aabybro Handels- og Erhvervsforening glæder sig over, at den første udgave af Grøn Lørdag blev en stor succes, fortæller formand Thomas Sørensen.

Genbrug og varme

Den fandt sted i Aabybro Centret lørdag 30. april, og blandt de grønne indslag var
Jammerbugt Kommune, der med sin skraldekaravane viste, hvordan man sorterer sit affald rigtigt, og det viste sig at være en god måde at komme i kontakt med forbrugerne på.
Aabybro Fjernvarme var også til stede og fortalte om forsyning til nye områder i stedet for naturgas?
– Vi udvider i år, så vi kommer til at dække det nye erhvervsområde i Aabybro samt Bispehaven, som er det sidste store gasområde i byen, sagde driftsleder Torben Stenbroen.
Aabybro Fjernvarme forventer at have afsluttet sin forsyning i Biersted i 2024 og er ved at undersøge, om det er samfundsøkonomisk fornuftigt at forsyne også Birkelse og Ryå med fjernvarme.
– Vi håber på opstart med fjernvarme til Ryå og Birkelse i 2023, men vi skal jo have kommunens godkendelse, siger driftslederen.

Ikke til Nørhalne

Derimod ser det ud til, at det bliver fjernvarme fra Aalborg, der skal forsyne Nørhalne.
– Vi har netop meddelt Jammerbugt Kommune, at vi trækker os i den sammenhæng, siger Torben Stenbroen.
Han tilføjer, at Aalborg Forsyning vil tilbyde borgerne i Nørhalne de samme varmepriser som i Aalborg – og altså uden det kraftvarmetillæg, som tidligere har været brugt i omegnsbyer.
– Aalborg Forsyning har oplyst til os, at de forventer at gå i jorden, så snart det er frostfrit i 2023 for at kunne forsyne Nørhalne med fjernvarmen, siger Torben Stenbroen.
Men bestyrelsesformand Bjarne Dahl pointerer, at det er Jammerbugt Kommune, der beslutter, hvem der skal forsyne de forskellige områder i kommunen, siger han.

Ny el-bil

Men den solbeskinnede Grøn Lørdag var også grønne køretøjer, og både Kaas Biler samt Nissan Aabybro fremviste el- og hybridbiler.
Nissan var endda til stede med en papmaché udgave af den nye el-bil, Nissan Aniya, som endnu ikke er kommet til Aabybro, men som man allerede nu kan bestille og få leveret i år, fortæller Brian Jensen.
– Vi får en model i vores forretning 15. juni, så kan man komme og prøvekøre den 100 pct. elektriske nye model. Jeg har prøvekørt den i Spanien. Den er helt fantastisk. Jeg har aldrig kendt magen, siger han.

Grøn lørdag

Knæk Cancer

For børnene er der også el-biler, som de kunne lege med, når de ikke lige skulle tumle i en af HopNords hoppeborger, ligesom der var et loppemarked.
Desuden blev der solgt en hel del af Aabybro Handels- og Erhvervsforenings nye indkøbsnet, der både afløser plastikposerne og samtidig støtter Knæk Cancer Aabybro med 50 pct. af salgsprisen.

Opdateret:

> Læs også: Fjernvarme på vej til Biersted og Nørhalne

> Kan du ikke få fjernvarme – regeringen er klar med en håndsrækning

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events